Steunpunt voor de Diensten Schuldbemiddeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Info & Tools

Gratis collectieve infosessies over de CSR voor het publiek

Wist u dat het Steunpunt één keer per maand gratis infosessies organiseert voor mensen die overwegen om een collectieve schuldenregeling aan te gaan of die er net toe zijn toegelaten?

Update van JUNI 2022 - Wegens het geringe succes van deze groepsvoorlichtingsbijeenkomsten (om diverse redenen) hebben wij besloten ze voorlopig op te schorten.
Als u geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten via info@mediationdedettes.be

Wanneer iemand aan een procedure voor collectieve schuldenregeling (CSR) begint, is het absoluut noodzakelijk dat die persoon goed begrijpt waar hij aan begint. De CSR is immers een zware en zeer ingrijpende procedure, en men denkt dat onvoldoende of gebrekkige informatie naar de betrokkene toe de oorzaak is van de meeste gevallen van herroeping.

Dat wil niet zeggen dat de persoon in kwestie geen informatie ontvangt. Zowel de minnelijke bemiddelaar (of de advocaat) die hem helpt bij het opstellen van het verzoekschrift als de bemiddelaar die tijdens de eerste afspraak is aangesteld, leggen hem immers uit wat er gaat gebeuren. Maar de betrokken persoon verkeert vaak in een noodsituatie, en is volledig gefocust op het heden, op een onmiddellijke oplossing van zijn probleem. Hij of zij onthoudt enkel de zaken die hem nu uit de nood kunnen helpen en zal zich hulpeloos voelen bij de volgende stappen.

Om deze mensen te ondersteunen kan u ze inschrijven voor de CSR infosessies van het Steunpunt. Het gaat om groepssessies waarbij een professional uit de sector een uur de tijd neemt om:
  • nog eens uit te leggen hoe de procedure werkt;
  • schriftelijke (link naar het prospectus) en audiovisuele ondersteuning (link naar de video die we hebben ontwikkeld en op YouTube gepost) te bieden;
  • vragen van deelnemers anoniem te beantwoorden. De inschrijvingen worden immers gedaan op basis van de initialen en de enige informatie die we achteraf naar de bemiddelaar sturen, betreft de aan- of afwezigheid van de persoon die voor de sessie is ingeschreven.

Afgaande op de feedback van de deelnemers, kunnen we stellen dat deze sessies een echte meerwaarde bieden en een tijd- en energiebesparing kunnen opleveren voor de minnelijke en/of gerechtelijke bemiddelaars die hun cliënten hiervoor inschrijven.

Info en inschrijving per mail op info@mediationdedettes.be of per telefoon op het nummer 02/217.88.05 - F. 02/217.88.07. Meer informatie en de agenda zijn HIER beschikbaar

Agenda

  • Event Steunpunt
  • Event partner
  • Opleiding

Nieuwsbrief