Juni 2019

De krant van de schuldbemiddelaars

Inhoud

De krant van juni 2019

De laatste krant voor de zomer. Prettige vakantie!

Er is nieuws over de invordering van waterschulden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest!

imprimer

Eind 2018 kaartten we bij onze regionale parlementsleden het groeiende probleem aan van de wateronzekerheid en meer bepaald de methoden die Vivaqua (Hydrobru) gebruikt om haar onbetaalde schulden te innen. Deze actie, opgezet in samenwerking met SocialEnergie heeft vruchten afgeworpen!

>>Lees meer

Verslag van het gesprek met de federale Ombudsman over de kwestie van de belastingschulden en de invorderingsstrategie van de FOD Financiën.

imprimer

Verschillende diensten hebben ons laten weten dat ze veel moeilijkheden ondervinden in het kader van de toepassing van de administratieve schuldenregeling (ASR). Zij stellen immers vast dat de administratie geen rekening houdt met de financiële situatie van de betrokken personen, noch met het budget dat werd opgesteld door de dienst schuldbemiddeling.

>>Lees meer

Nieuwe regels voor de beoordeling van de kredietwaardigheid van consumenten in het kader van het consumentenkrediet

imprimer

Vicepremier en minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters heeft richtlijnen uitgewerkt om kredietgevers en kredietbemiddelaars te helpen de kredietwaardigheid van consumenten correct te beoordelen.

>>Lees meer

Nieuw verzoekschrift tot collectieve schuldenregeling (juni 2019)

imprimer

U vindt de nieuwe versie van het verzoekschrift tot CSR van de Franstalige Arbeidsrechtbank van Brussel op onderstaande link.

>>Lees meer

Contact

Hebt u vragen, suggesties, opmerkingen... ? , aarzel niet contact met ons op te nemen via info@steunpuntschuldbemiddeling.be.